Американці відкрили в Україні велике фармацевтичне підприємство

Середа, 26 березня 2008, 14:02
У середу в місті Борисполі Київської області відбулося урочисте відкриття унікального комплексу з виробництва імунобіологічних і хіміко-фармацевтичних препаратів Науково-виробничого онкологічного і кардіологічного центру "Макс-Велл".

Як повідомили у компанії НВОКЦ "Макс-Велл", унікальність цього підприємства полягає в тому, що воно спочатку було спроектоване і побудоване згідно зі стандартами GMP (Good Manufacturing Practice) - загальносвітовими правилами виробництва лікарських препаратів. Окрім того, на підприємстві вироблятимуться як хіміко-фармацевтичні, так і імунобіологічні препарати, що є інновацією не тільки для України, але й для практики країн СНД.

"Виробничі потужності заводу, що не має аналогів в Україні, дозволять щорічно виробляти понад 200 млн капсул, близько 150 млн пігулок, 60 млн флаконів, 30 млн презаповнених шприців і 30 млн супозиторіїв. Саме тут вироблятимуть препарати для лікування онкологічних, кардіологічних і тяжких вірусних захворювань", - повідомив генеральний директор НВОКЦ "Макс-Велл" Володимир Бугайчук.

Окрім того, "Макс-Велл" планує зосередитися на виробництві генериків - лікарських засобів, які є аналогами препаратів, що розроблені і випускаються відомими фармацевтичними виробниками й довели свою ефективність.

"Такий підхід дозволить істотно скоротити вартість препаратів, що виробляються, а отже - українці одержать дешевіші, але не менш ефективні ліки від найпоширеніших сьогодні захворювань", - зазначив Бугайчук.

Реклама:

Науково-виробничий онкологічний і кардіологічний центр "Макс-Велл" - це перший в Україні і найбільший на пострадянському просторі профільний комплекс, який об'єднує поліклінічний центр із діагностики і лікування кардіологічних і онкологічних захворювань, виробництво лікарських препаратів і науково-дослідний центр. Наразі НВОКЦ "Макс-Велл" є найбільшою міжнародною інвестицією в українську фармацевтичну галузь. Загальний обсяг інвестицій у цей проект вже понад 90 млн доларів, а найближчим часом сума вкладень зросте до 130 млн доларів.

Інвестиційний фонд проекту будівництва заводу в Україні формував голова ради директорів АТ "БТА Банк" Мухтар Аблязов, якого знають як у СНД, так і в країнах Європи та США.

"Економічна правда" за матеріалами УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!