Бій за крісло Черновецького обійдеться у 100 мільйонів?

Понеділок, 24 березня 2008, 13:56

За оцінками Комітету виборців України, на виборчу кампанію міського голови та Київради штаби кандидатів та політичних партій усі разом витратять не менше 100 млн доларів.

Про це заявив голова правління КВУ Ігор Попов на круглому столі "Якими бути достроковим виборам міської влади в Києві".

Серед основних загроз проведення в Києві чесних і демократичних виборів, на його думку, є недосконалість законодавства про місцеві вибори, зокрема в частині, де йдеться про позачергові вибори.

"Досить стислі строки проведення кампанії, коли організатори виборів просто не встигатимуть у визначені терміни здійснювати всі необхідні процедури", - пояснюється у повідомленні комітету.

Реклама:

Також серед загроз низька якість списків виборців, які не були вдосконалені у міжвиборчий період, параліч роботи ЦВК, що повинна надавати консультативно-методичну допомогу у проведенні місцевих виборів.

Окрім того, називається використання адмінресурсу, що буде виявляти себе у використанні бюджетних коштів для посилення соціальних програм, використання комунальних працівників, муніципального транспорту для агітації тощо.

КВУ наголошує, що адмінресурс може застосовувати не лише чинний мер Леонід Черновецький, а також інші кандидати або політичні сили.

Зокрема, ті, що мають вплив на райдержадміністрації, відділи освіти та охорони здоров'я, органи внутрішніх справ, СБУ, суди або приватні установи та підприємства.

КВУ прогнозує багато порушень під час агітації, серед яких використання комунальних ЗМІ для безкоштовної прихованої агітації, поширення неправдивої інформації, компромату, "чорного піару".

Крім того, в комітеті не заперечують можливості постійних судових спорів та оскаржень під час ведення виборчої кампанії та за результатом виборів.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!