Турчинов каже, що "РосУкрЕнерго" змусять віддати гроші "Газпрому"

Четвер, 7 лютого 2008, 20:21

Україна намагатиметься врегулювати проблему з постачаннями газу "Газпромом", зокрема змушуючи "РосУкрЕнерго" розрахуватися з боргами.

Про це заявив в ефірі каналу "1+1" перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Це ще одна агітаційна формула за пропозицію уряду позбавитися посередників. Тому що прямих контактів між НАК "Нафтогаз" і "Газпромом" не існує", - зазначив він.

На питання, чи переукладатиме уряд угоди, чи до 11 лютого погасить борг, перший віце-прем'єр відповів: "Я думаю, ми будемо йти двома шляхами. Варіант перший потребує серйозного переговорного процесу з Росією. З іншого боку, думаю. ми змушуватимемо "РосУкрЕнерго" розрахоуватися по своїх боргах".

Реклама:

Як заявив у четвер офіційний представник концерну Сергій Купріянов в ефірі інформаційного каналу "Вєсті", з понеділка, 11 лютого, Газпром може припинити постачання свого газу в Україну.

"З початку 2008 року Україна одержує через компанію "РосУкрЕнерго" не тільки середньоазіатський, але і російський газ. При цьому українська сторона не може чітко пояснити, хто споживає цей газ, коли і ким поставки російського газу будуть оплачені", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: