Україна не мала боргу за газ на 1 січня цього року - Бойко

П'ятниця, 22 лютого 2008, 11:22

Україна не мала боргу за газ на 1 січня 2008 р. Про це заявив в четвер в телеефірі народний депутат, заступник голови парламентського комітету з ПЕК Юрій Бойко.

"Я хочу, щоб було зрозуміло, що у нас не було заборгованості станом на 1 січня 2008 р., оскільки в українських сховищах знаходився газ, а гроші на його оплату знаходилися на рахунках НАК", - сказав він.

За словами Бойка, "взагалі не планувалося закривати баланс листопада і грудня минулого року газом середньоазіатського походження".

"У нас були домовленості по викупу газу з держрезерву і відповідний проект ухвали, і він пройшов узгодження урядового комітету", - сказав екс-міністр палива і енергетики.

Реклама:

"Так само у нас була домовленість з "Укрнафтою", це наша вітчизняна компанія, ми викупляли газ у неї, і ті гроші, які лежали на рахунку "Нафтогазу", якраз були призначені для того, щоб купити наш вітчизняний газ і закрити газовий баланс 2007 р., затверджений Кабінетом міністрів, з використанням цього газу. У нас вистачало свого газу", - заявив Бойко.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!