В уряді хочуть переліцензувати тільки "несумлінних забудовників"

Вівторок, 29 січня 2008, 12:01

Міністр регіонального розвитку й будівництва Василь Куйбіда вважає за доцільне провести повторне ліцензування тільки несумлінних будівельних компаній.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Мінрегіонбуду.

"Зі слів міністра, він не бачить доцільності переліцензовувати всі 43 тис. наявних на сьогодні будівельних компаній, як це планувалося раніше... варто переглянути ліцензії тільки несумлінних забудовників", - сказано в повідомленні.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №1396 від 5 грудня 2007 року, всі ліцензії, видані до 1 січня 2008 року, підлягають переоформленню.

Реклама:

Мінрегіонбуд також готує зміни до законодавства, що регламентує покарання за самовільне будівництво.

На думку міністра, у процесі контролю над спорудженням об'єкта державним архітектурно-будівельним інспекціям необхідно співпрацювати із правоохоронними органами й таким чином попереджувати незаконне будівництво.

З 1 січня 2008 року набув чинності закон про здійснення архітектурно-будівельного контролю, завдяки якому держава фактично взяла на себе відповідальність у містобудівній сфері.

Кабінет Міністрів затвердив порядок ліцензування деяких видів діяльності в будівництві. Ліцензування будівельної діяльності проводить Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Українські Новини 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!