Транснаціональна компанія інвестує $16 млрд у бразильські шахти

Вівторок, 22 січня 2008, 13:18

Одна з провідних світових гірничодобувних компаній Anglo American Plc. інвестує 16 млрд дол. у свої шахти з видобутку залізної руди в Бразилії.

Завдяки цим інвестиціям Anglo American планує збільшити щорічний видобуток залізної руди із 31 млн т. у 2006 р. до 150 млн т. до 2017 року.

Близько 100 млн т. із них видобуватимуть у Бразилії, передає Reuters. Як повідомила виконавчий директор компанії Сінтія Керролл, Anglo American має намір до 2017 р. збільшити свою частку на світовому ринку залізної руди з поточних 3% до 10%.

Anglo American 17 січня ц. р. оголосила про те, що придбає низку активів бразильської гірничодобувної компанії MMX Mineracao e Metalicos S.A. за 5,5 млрд дол. За умовами операції буде створена спеціальна компанія Newco, під контроль якої переведуть частку, котра належить MMX у 51% у залізорудному родовищі Мінас-Ріо і 70% в залізорудному родовищі Амапа.

Реклама:

Компанія Anglo American займається виробництвом міді, нікелю, цинку, алюмінію, платини і золота, а також видобутком вугілля, промислових мінералів і алмазів. Чистий прибуток Anglo American за I півріччя 2007 р. виріс на 22,2% - до 3,06 млрд дол. у порівнянні з 2,5 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!