"НПК-Галичина" просить Кабмін скасувати наказ про нові стандарти пального

Вівторок, 22 січня 2008, 11:43

Один із найбільших нафтопереробних заводів заходу України "НПК-Галичина" просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко скасувати наказ Держспоживстандарту від 16 січня 2008 року про нові стандарти пального.

Наказ може призвести до зупинки заводу, констатує керівництво заводу, передає "Німецька хвиля".

Вказаний наказ змушує всі нафтопереробні підприємства України випускати якісніші моторні мастила стандарту "Євро-2" - з меншим вмістом сірки. Однак якщо наказ діятиме, то "НПК-Галичина" може зупинитися, 1,5 тис. працівників буде звільнено, з'явиться дефіцит та дестабілізується ціна на пальне у західному регіоні, передбачає керівництво заводу у своєму зверненні до голови уряду.

Голова правління НПК Олександр Лазорко пояснює, що на заводі ще не введено в дію систему гідроочищення нафти, яка потрібна для досягнення європейських стандартів.

Реклама:

У коментарі "Німецькій хвилі" керівник обласного управління промисловості Ростислав Сорока повідомив, що підприємство є "архіважливим" для області, одним із основних наповнювачів бюджету, і його зупинка є неприпустимою. За словами Сороки, "НПК-Галичина" лише за 2007 р. вклав у модернізацію заводу 100 млн грн, а досягнути євростандартів із дизельного палива завод зможе вже за півроку, а щодо бензину - потрібно не менше року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!