Рудьковський потрапив "у дуже цікаве положення"

Вівторок, 25 грудня 2007, 10:41

Справа, порушена щодо екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського за фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах, має "судову перспективу" і може завершитися 12 роками тюремного ув'язнення.

Про це заявив прокурор Києва Євген Блажівський, відзначивши, під час  розслідування цієї справи державне обвинувачення знайшло "достатньо доказів" і має намір передати справу у суд, пише "Комерсант-Україна".

"Якби в кримінальної справи не існувало судової перспективи, ми б її закрили", - заявив він.

"12 років тюремного ув'язнення, передбачені статтею, за якою порушено справу, – це дуже істотне покарання, але і сума розтрат теж була серйозна", - додав прокурор.

Реклама:

Відповідно до Кримінального-процесуального кодексу, після завершення досудового слідства прокуратура зобов'язана повідомити про це обвинувачуваного, а також надати йому для ознайомлення матеріали справи. Після цього документи будуть направлені в суд.

"Людина, яка обвинувачується, має право ознайомитися зі справою, і ми передамо Миколі Рудьковському всі необхідні матеріали найближчим часом", - сказав у понеділок Блажівський.

Виданню вдалося в понеділок зв'язатися з Рудьковським, однак він попросив відкласти обговорення кримінальної справи на "день-два".

"Я не хочу відповідати вам. Я зараз у дуже такому цікавому положенні і прошу поставитися до цього з розумінням", - сказав екс-міністр.

Як відомо, у понеділок, 24 грудня, прокуратура Києва повідомила про завершення розслідування справи, порушеної щодо Рудьковського за фактом розтрати коштів держпідприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" у розмірі 392,9 тис. грн.

Ці гроші, за інформацією слідства, Рудьковський витратив на політ чартерним рейсом у Париж в особистих цілях. Відповідно до заяви прокуратури, розслідування справи про розтрату екс-міністром ще $98 тис. на чартерний політ у Брюссель ще продовжується.

На початку грудня Служба безпеки України заявила, що порушила кримінальну справу щодо Рудьковського. 14 грудня слідчий викликав його в СБУ на допит як підозрюваного, після чого обрав стосовно екс-міністра запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Незабаром матеріали справи за ч. 5. ст. 191 КК ("розтрата чужого майна в особливо великих розмірах"), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна, були передані в прокуратуру Києва для проведення досудового розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!