Додемісію, яка "віддала" Ахметову Дніпроенерго визнано незаконною

Понеділок, 24 грудня 2007, 13:39

Апеляційний господарський суд Запорізької області 21 грудня визнав недійсним рішення загальних зборів акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" від 27 серпня 2007 року про збільшення статутного капіталу на 52,1%, або на 51 млн 85,850 тис. грн, - до 149 млн грн.

Збільшення статутного фонду було здійснено шляхом проведення додаткової емісії акцій.

Як повідомило ВАТ "Дніпроенерго" в прес-релізі у понеділок, таку постанову суд виніс за апеляційною скаргою міноритарного акціонера - ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" (Дніпропетровськ), яке володіє 257 акціями (0,00655%) компанії.

Дніпроенерго вважає, що постанова Апеляційного господарського суду Запорізької області прийнята з порушенням норм матеріального права, і готове оскаржити цю постанову в касаційній інстанції.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що в листопаді Дніпроенерго повністю погасило заборгованість перед кредиторами. Загальна сума повернутих коштів становила 927,8 млн грн.

15 жовтня Господарський суд Запорізької області затвердив проект угоди за процедурою банкрутства енергогенеруючої компанії ВАТ "Дніпроенерго".

Нагадаємо, що справу про банкрутство Дніпроенерго порушено в грудні 2001 року. Загальна сума претензій, визнаних судом, становить 1,39 млрд грн.

Комітет кредиторів Дніпроенерго в листопаді 2003 року ініціював санацію компанії.

Збори акціонерів Дніпроенерго в рамках виконання плану санації 27 серпня 2007 року вирішили збільшити статутний капітал на 52,1% - до 149,186 млн грн шляхом проведення додаткової емісії.

До моменту проведення зборів кіпрська компанія DTEK Holdіngs Lіmіted сконцентрувала 15,2624% акцій Дніпроенерго й була його найбільшим недержавним акціонером.

Після закінчення додеміссії та приєднання Інвестиційного товариства, ДПЕК і DTEK Holdіngs Lіmіted будуть контролювати близько 44,28% акцій Дніпроенерго, а частка НАК "Енергетична компанія України" скоротиться з 76,04% до 50%+1 акція.

До складу Дніпроенерго входять три теплових електростанції - Придніпровська, Криворізька, Запорізька, - які розташовані на території Запорізької й Дніпропетровської областей.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!