У Тимошенко кажуть, що заберуть Луганськтепловоз у росіян

Четвер, 20 грудня 2007, 11:09

Замголови БЮТ у парламенті Андрій Кожем’якін заявив, що Луганськтепловоз повернуть державі.

"Одним із перших кроків новий голова Фонду держмайна виконає рішення суду й переведе 76% акцій Луганськтепловозу на рахунок фонду",- повідомив Кожем’якін. За його словами, новий голова ФДМ буде призначений уже на наступному тижні. Назвати його ім’я Андрій Кожем’якін відмовився.

Нинішній власник компанії "Трансмашхолдинг" заявляє, що у разі прийняття такого рішення оскаржить його у Верховному Суді. Тим часом юристи вважають, що шанси на задоволення касації в російської компанії мінімальні.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Фонд державного майна заявив, що розглядає можливість оскаржити у Верховному Суді України судове рішення про незаконність приватизації 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".

Раніше Семенюк заперечила можливість реприватизації Луганськтепловозу.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд 8 листопада відхилив касаційні скарги ФДМ, Брянського машинобудівного заводу, і залишив без змін судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій про визнання недійсним договору купівлі-продажу 76% акцій Луганськтепловозу.

У жовтні ФДМ направив касаційну скаргу у Вищий господарський суд на рішення Київського апеляційного господарського суду, який підтвердив незаконність приватизації акцій Луганськтепловозу.

26 вересня Київський апеляційний господарський суд вирішив відмовити в задоволенні апеляції Фонду державного майна на рішення Господарського суду Києва від 25 червня цього року про часткове задоволення позову ВАТ "Дніпровагонмаш" і визнання недійсним договору купівлі- продажу 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

23 березня ФДМ провів конкурс із продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" із відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За підсумками конкурсу переможцем визнали ВАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія), що запропонувало за пакет 292 млн 505 тис. гривень при стартовій ціні пакета 292 млн гривень.

На участь у конкурсі подавали заявки чотири компанії: ВАТ "Деміховський машинобудівний завод" (Росія, Московська область); АТ "Дніпровагонмаш" ( Дніпродзержинськ); ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (Марганець, Дніпропетровська область); ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія, Брянськ), правонаступник ЗАТ "Виробнича компанія "Брянський машинобудівний завод").

Однак до конкурсу були допущені лише афілійовані між собою компанії: ВАТ "Деміховський машинобудівний завод" і ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод".

За інформацією представників МГЗК, вони були готові запропонувати за 76% держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз" не менше 400 млн гривень.

25 червня Господарський суд Києва частково задовольнив позов ВАТ "Дніпровагонмаш", визнавши недійсним договір купівлі-продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і зобов’язавши покупця - ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" - повернути акції Фонду державного майна.

"Комерсант-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!