"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2008 році телефонні розмови значно подорожчають

Понеділок, 17 грудня 2007, 11:02 -

Національна комісія з питань регулювання зв`язку України (НКРЗ) прийняла попереднє рішення про підвищення тарифів на місцевий телефонний зв`язок на 20%.

Про це повідомили в прес-службі НКРЗ.

Як зазначили у прес-службі, НКРЗ на своєму засіданні прийняла проект граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, які регулюються державою, і винесла цей проект на обговорення, після чого його спрямують на узгодження в АМКУ, Держкомпідприємництва, а також у Федерацію профспілок України.

Після узгодження документ подадуть у Мінюст на реєстрацію.

Реклама:

НКРЗ прогнозує, що нові тарифи можуть бути введені в дію вже в першому кварталі 2008 року.

Згідно з проектом граничних тарифів, передбачається підвищити тарифи для абонентів міст і райцентрів: абонентну плату за користування телефоном - з 13,7 до 16,44 грн із ПДВ (за погодинного обліку) і з 19,58 до 23,5 грн з ПДВ (без погодинного обліку); за кожну хвилину розмови понад встановлений ліміт (час, що не тарифікується) – з 5,4 до 6,48 коп. із ПДВ.

При цьому НКРЗ планує зменшити тривалість часу розмови по телефону, що не тарифікується, для населення з 200 до 120 хвилин.

Тарифи на послуги сільського телефонного зв`язку залишаються без змін.

НКРЗ також планує знизити вартість установки телефону в містах із 200 до 180 грн із ПДВ.

Як підкреслюється в повідомленні прес-служби, НКРЗ мотивує чергове підвищення тарифів тим, що надання послуг міського і сільського телефонного зв`язку "є збитковим".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: