Коломойський продав Абрамовичу 50% акцій Південного ГЗК

П'ятниця, 14 грудня 2007, 18:27 -

Група "Приват" продала "Євраз Груп" 50% акцій ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат".

Про це повідомляється в спільній заяві групи "Приват" і компанії Lanebrook Limited (основний акціонер "Євраз Груп"), оприлюдненій прес-службою групи "Приват".

Згідно з заявою, група "Приват" і Lanebrook Limited 13 грудня завершили операцію з придбання компанією Lanebrook таких активів "Привату": 99,25% акцій ВАТ "Гірничо-збагачувальний комбінат "Суха балка", 95,57% акцій ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського". Крім того, група набуває частку у ВАТ "Коксохімічний завод "Баглійкокс" - 93,74% акцій, ВАТ "Дніпрококс" – 98,65% акцій і ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод" – 93,83% акцій.

У заяві повідомляється, що група "Приват" продала Lanebrook 50% акцій Південного ГЗК.

Реклама:

Наголошується, що з інвестиційною стратегією щодо цього ГЗК Lanebrook Limited визначиться пізніше.

Як зазначено в заяві, за придбані активи Lanebrook заплатить "Приватові" 1 млрд дол. грошима і передасть 34,5 млн GDR (генеральних депозитарних розписок) "Євраз Груп".

Як повідомлялося, за 5 підприємств групи "Приват", без урахування Південного ГЗК, "Євраз Груп" має намір заплатити 2-2,2 млрд дол. Про це повідомляється в офіційному коментарі "Євраз Груп".

11 грудня найбільша російська металургійна компанія "Євраз Груп С.А." заявила про придбання ряду гірничодобувних і металургійних активів в Україні.

Усі зазначені підприємства входять до групи "Приват", що належить основним акціонерам найбільшого в Україні Приватбанку Геннадієві Боголюбову та Ігорю Коломойському.

Виробнича потужність Гірничо-збагачувального комбінату "Суха балка" становить 3,75 млн тонн аглоруди на рік, Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського" - 1,8 млн тонн чавуну і 1,23 млн тонн сталі на рік.

Загальні потужності придбаних коксохімічних заводів - ВАТ "Коксохімічний завод"Баглійкокс", ВАТ "Дніпрококс" і ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод" - становлять 3,52 млн тонн металургійного коксу на рік.

"Євраз Груп" - вертикально інтегрована металургійна і гірничовидобувна російська компанія. Основний акціонер: 82,61% акцій контролює кіпрська Lanebrook Limited, якими на паритетній основі володіють Millhouse Capital Романа Абрамовича, а також голова ради директорів Олександр Фролов і член ради директорів Олександр Абрамов. Виручка по МСФО за шість місяців 2007 року - 6,02 млрд доларів, чистий прибуток - 1,13 млрд доларів.

Група "Приват" створена 1992 р. на основі найбільшого в Україні Приватбанку (Дніпропетровськ). Співвласники - українські бізнесмени Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, а також ряд їхніх партнерів. Основні активи групи - найбільша українська нафтова компанія "Укрнафта" (42%), два НПЗ і мережа з понад 700 АЗС в Україні, міноритарний пакет у компаніях "Укртатнафта", "Дніпроазот", Запорізькому і Стаханівському феросплавних заводах. Спільно з компанією "Смарт-груп" володіє ВАТ "Південний ГЗК", спільно з концерном "Придніпров`я" Віктора Пінчука контролює Нікопольский завод феросплавів. Частка підприємств "Привату" на світовому ринку феросплавів оцінюється в 20%.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: