МТС хочуть залишити без яєць

Середа, 5 вересня 2007, 11:34

МТС доведеться доводити право на використання в логотипі яйця в квадраті. Проти білоруської МТС порушена цивільна справа про захист прав інтелектуальної власності.

Поет Алесь Рязанов і художник Віктор Марковець заявили, що першими створили "яйцеквадрати". Матеріальних претензій у позивачів немає - вони наполягають на тому, щоб МТС визнала їх авторські права.

У вівторок стало відомо, що судова колегія у справах інтелектуальної власності Верховного суду Білорусі порушила цивільну справу щодо захисту авторських прав Рязанова і Марковця.

Реклама:

Відповідачем в суді виступить білоруська компанія Мобільні Телесистеми.

За словами Марковця, він і Рязанов - автори серії відомого в країні художнього проекту Яйцеквадрати, створеного в 1992 році. Малюнки яєць в квадраті були розміщені на обкладинках шести книг Алеся Рязанова. Автори також проводили виставку, про яку був знятий фільм.

Претензії у Рязанова і Марковця з'явилися після ребрендінгу компанії МТС в Росії і Білорусі весною 2006 року.

Художник повідомив, що офіційно бренд на території Білорусі зареєстрований тільки 10 липня 2007 року.

"Досить набрати в будь-якому пошукачі в Інтернеті "яйцеквадрати" або "яйце у квадраті" - і ви отримаєте результати і про наш проект, і про МТС", - скаржиться Марковець.

За його словами, вони з Рязановим зверталися в МТС, але досі нічого не змінилося: компанія, як і раніше, продовжує використовувати яйце в квадраті. Але при цьому МТС пропонувала білорусам піти на мирову.

При цьому Марковець зазначає, що і він, і Рязанов не вимагають компенсації. "У нас є одна вимога - щоб МТС визнала факт того, що авторські права належать нам", - заявив художник.

За словами Марковця, в Білорусі дуже невеликий досвід подібних розглядів. "Це буде перевірка системи, наскільки вона захищає авторські права", - додав художник.

У МТС в Білорусі оперативний коментар отримати складно.

Взгляд

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!