В Україні стрімко подорожчала соняшникова олія

Вівторок, 4 вересня 2007, 14:06

В Україні стрімко піднялася ціна на соняшникову олію. Тільки за останні два тижні вартість продукту виросла ще на 35-45%.

Зараз з полиць столичних торговельних мереж олія популярних марок Олейна або Чумак продається мінімум за 9 гривень, хоча наприкінці травня товари цих марок коштували трохи більше 5 гривень.

Офіційно прокоментувати стрімкий ріст цін у роздріб найбільші торговельні мережі відмовилися, зваливши провину на виробників. " На сьогоднішній день ми як роздрібна мережа не можемо нічого прокоментувати. Ситуацію постійно змінюють виробники", - повідомила Юлія Перлова, начальник прес-служби мережі Велика кишеня.

Реклама:

У свою чергу, виробники запевняють: підвищувати ціни на соняшникову олію виробників змушує безпрецедентно високі ціни на сировину. Експерти не виключають, що до кінця вересня ціна на соняшникову олію може піднятися ще на 10-15%.

На початку місяця закупівельна ціна на насіння соняшника складала 2 тисячі гривень за тонну. Зараз же виробники змушені купувати соняшник по 2,45 тисячі гривень за тонну, говорять у компанії Кристал з Херсонської області, яка купує сировину у виробників і продає переробним підприємствам.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!