Міністр економіки Німеччини не знає ціни газу для своєї країни

Середа, 26 вересня 2007, 17:35 -
Міністр економіки Німеччини Міхаель Ґлос на зустрічі з міністром палива та енергетики Юрієм Бойком не зміг назвати ціну на газ, за якою його країна закуповує газ. Про це на умовах аноніності повідомляє джерело, близьке до переговорів.

Зустріч була присвячена питанням співробітництва в галузі енергетики, зокрема, ядерного комплексу, а також транзиту вуглеводнів.

Ґлос не зміг назвати ні вартості голубого палива для населення, ні для промислових споживачів, ні ціни, за якою газ закупається у іноземних споживачів. Міністр економіки відбувся жартом, що рахунки за газ сплачує його дружина.

Наразі відомо, що вартість газу, який імпортується у Німеччину, складає близько 270 доларів за тисячу кубометрів.

Поставки газу в Німеччині – справа господарюючих суб’єктів. Найбільша енергетична компанія цієї країни E.ON самостійно укладає зовнішні контракти на поставку голубого пального із Росії та інших країн. При цьому ціна пального не є предметом політичних дискусій.

Реклама:

Не дивлячись на це, європейське співтовариство приділяє велику увагу питанням енергетичної безпеки – але при цьому політики звертають увагу не на вартість енергоресурсу, а на умови його поставки в ЕС. Зокрема, існує обов'язкова норма про наявність як мінімум трьох джерел постачання газу в кожну з країн ЄС.

Також існує ряд норм, яку стимулюють конкуренцію на енергетичних ринках Євросоюзу.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: