"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"НУ-НС" пророкує, що Януковичу не вдасться підвищити тарифи ЖКГ

Четвер, 20 вересня 2007, 18:29 -

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" заявляє, що уряду Віктора Януковича не вдасться підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги.

"Планам чинного уряду щодо необґрунтованого підвищення цін на послуги ЖКГ не збутися", - йдеться у заяві блоку.

"НУ-НС" зауважує, що 19 вересня представник уряду Януковича, міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов заявив про доцільність подальшого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги ще на 7%.

"Ці наміри є черговим свідченням непрофесіоналізму уряду та його роботи проти інтересів простих громадян – сьогодні майже 60% громадян першочерговим завданням уряду вважають саме запобіганню зростання вартості ЖКП", - переконані в "НУ-НС".

Реклама:

Блок заявляє про несприйняття "заяв урядовців про те, що у кризовому стані ЖКГ винна політична криза, губернатори або зовнішні чинники".

"Кабінет міністрів повністю провалив роботу у сфері реформування житлово-комунального господарства та покращення якості послуг для громадян", - заявляють в "Нашій Україні – Народній самообороні".

"Більше того, саме тарифна політика уряду у сфері ЖКГ стала однією з причин падіння рівня життя мільйонів українців замість його обіцяного покращення", - додають в блоці.

У заяві нагадується, що "лише за один рік діяльності нинішнього уряду загальна вартість послуг ЖКГ зросла на 61,5%, квартплати – на 67,4%, води – на 59,4%, газу – на 43,8%, гарячої води і опалення – на 123,4%".

"При цьому жодних розрахунків щодо обґрунтованості тарифів та методики їх обрахування урядом до цього часу надано не було", - наголошує "Наша Україна – Народна самооборона".

На переконання блоку, "приховування від власних громадян правди є свідченням використання у сфері ЖКГ тіньових корупційних схем для збагачення наближених до уряду ділків, які "дерибанять" народні кошти".

Блок висловлює упевненість у своїй перемозі та інших демократичних сил: "Разом ми сформуємо уряд справжніх професіоналів, який, спільно з парламентською більшістю, забезпечить доступність та якість ЖКП та прозорість і справедливість у тарифній політиці".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: