Експерти: До 2008 можна скасувати мораторій на продаж сільгоспземлі

Середа, 19 вересня 2007, 18:42 -

Експерти вважають, що до 2008 року можна прийняти новий закон про скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Про це заявив учасник робочої групи Секретаріату Президента з аграрного і земельного законодавства Аркадій Корнацький.

"Запевняю абсолютно всіх скептиків, що ці три місяці, які залишилися до кінця цього року, є достатніми, щоб внести у Верховну Раду, розглянути і прийняти законопроект про земельний ринок, який буде відповідати абсолютно всім ринковим критеріям", - сказав він.

Корнацький зазначив, що той законопроект, який Верховна Рада взяла за основу в 2004 році, абсолютно не відповідає інтересам селян і аграрній економіці в цілому.

Реклама:

"Мною підготовлений проект закону, що на 100% відповідає потребам земельного ринку. Цим законом будуть повністю захищені права селян-землевласників від несправедливого обезземелювання, передбачено гарантований шматок хліба в тому випадку, якщо вони продадуть свій пай, буде покладено законодавчу заборону на експорт землі, ґрунтів-чорноземів і буде відкрито дорогу інвестиціям у сільське господарство", - підкреслив експерт.

Він також зазначив, що Україна має величезний потенціал у землеробстві й може стати аграрним лідером.

Як повідомляло агентство, раніше Президент Віктор Ющенко назвав мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення причиною корупції на земельному ринку.

На його думку, скасування мораторію змогло б ліквідувати тіньові схеми приватизації земельних ділянок і збільшити реальні доходи громадян, які володіють землею.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: