Експерт: спека – шлях до техногенної катастрофи в Києві

Четвер, 24 травня 2007, 10:41

Спека в Києві може спровокувати техногенну катастрофу.

Таку думку висловив журналістам голова підкомітету з питань ЖКГ Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Олексій Кучеренко під час засідання колегії Міністерства з питань ЖКГ, на якому обговорювалася Програма реформування та розвитку житлово-комунального господарства України на 2007-2011 рр.

Коментуючи журналістам учорашні перебої з електроенергією в центрі столиці, депутат відзначив, що необхідно провести аудит реального технічного стану інфраструктури Києва для уникнення подальших перебоїв.

"Сьогодні слід звертатися не до міської адміністрації, а в уряд, РНБО, щоб вони забезпечили професійний незалежний аудит реального технічного стану інфраструктури Києва", – сказав він.

Реклама:

На думку голови підкомітету, проведення аудиту не потребує великих витрат і займе два-три місяці. При цьому Кучеренко висловив сподівання, що депутати Київської міської ради завтра на сесії розглядатимуть це питання.

Разом з тим, віце-прем`єр-міністр Володимир Рибак зазначив, що на засіданні Кабміну розглядалося питання про те, як спека вплине на сільське господарство та на інші галузі.

"Тут зараз робиться оцінка. Чогось надзвичайного за ці 8-10 днів, я думаю, не станеться. А потім температура знизиться після першого числа", – вважає віце-прем'єр.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!