Рада взялася за ПДВ

Понеділок, 12 березня 2007, 13:32

Спеціальна парламентська комісія почала розслідування фактів затримки відшкодування ПДВ в окремих регіонах України.

Як повідомляє прес-служба народного депутата Сергія Бичкова (фракція "Наша Україна"), вже відбулося перше засідання цієї комісії.

"Ця комісія буде розслідувати факти затримки відшкодування податку на додану вартість і факти нерівномірного відшкодування ПДВ у різних регіонах України", - заявив заступник голови спецкомісії Бичков.

За його словами, члени комісії також погодилися з тим, що потрібно реагувати не тільки на ситуацію, що у даний час склалася навколо ПДВ, але і необхідно працювати над розробкою окремого розділу податкового кодексу, що буде стосуватися механізмів адміністрування податку на додану вартість.

Реклама:

"Я, як один з авторів податкового кодексу, що у даний час розробляється, переконаний, що основне завдання на сьогодні створити умови для прозорого адміністрування ПДВ", - відзначив Бичков.

"Потрібно ускладнити життя шахраям, які, користуючись законодавчою невизначеністю, використовують ПДВ, і потрібно, нарешті, покласти кінець розмовам про непрозоре відшкодування ПДВ", - підкреслив депутат.

Крім того, за словами Бичкова, парламентська комісія прийняла рішення здійснювати виїзди на місця з метою перевірки ситуації в окремих регіонах.

"Адже є факти, що на місцях відбувається тиск на податківців, до цих процесів не допускають представників громадськості", - відзначив він.

На думку депутата, у такій ситуації втручання парламенту є своєчасним, і за умови погодженого співробітництва ситуацію з податком на додану вартість "можна переломити і створити умови, для його нормального функціонування і прозорого використання".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!