В "Чернівцігазу" відібрали газопроводи

Середа, 7 лютого 2007, 19:15

Державна виконавча служба Першотравневого району Чернівців ухвалила рішення щодо примусовій передачі в тижневий строк газорозподільних мереж ВАТ "Чернівцігаз" на баланс Чернівецької філії "Газу України", дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України".

Заступник голови правління "Чернівцігазу" Олег Стус вважає дане рішення незаконним. В "Газі України" дотримуються іншої думки.

Відповідно до заяви Стуса, рішення державного виконавця було прийнято на виконання рішення Господарського суду Чернівецької області від 29.01.2007 р. про примусове виконання наказу Міністерства палива та енергетики N542 від 29.12.2006 р. про передачу державного майна, що не підлягає приватизації й використовується для забезпечення розподілу природного газу, з балансу "Чернівцігазу" на баланс Чернівецької філії ДК "Газ України".

За словами Стуса, державний виконавець підписав акт про прийом мереж на баланс "Газу України" в порушення законодавства й всіх судових процедур, оскільки передача майна, відповідно до рішення суду, була зроблена незважаючи на те, що "Чернівцігаз" подав апеляцію, домагаючись визнання незаконним як рішення Господарського суду, так і наказу Мінпаливенерго.

Реклама:

Днями газорозподільні компанії заявили про тиск, що підсилюється, на них з боку чиновників паливної галузі.

Глави правлінь ВАТ "Чернігівгаз", "Чернівцігаз", "Львівгаз", "Волиньгаз", а також "Закарпатгаз" й "Івано-Франківськгаз" запропонували навіть створити Всеукраїнську асоціацію підприємств з газопостачання та газифікації.

Ціль такого об'єднання - спільними зусиллями захищати свої інтереси й протидіяти незаконним рішенням влади.

Крім того, облгази заявляли про здійснення тиску на них з боку правоохоронних органів.

На думку глав підприємств, деякі керівники правоохоронних органів виконують замовлення певних політичних сил і посадових осіб у сфері ПЕК, ціль яких - паралізувати роботу підприємств і передати контроль над ними компаніям, які монопольно поставляють газ в Україну, зокрема, "РосУкрЕнерго".

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!