ШІСТЬ ОБЛГАЗІВ ПОВСТАЛИ ПРОТИ ФІРТАША

Четвер, 14 грудня 2006, 11:02

14-15 грудня 2006 у Києві проходить акція протесту працівників шести газопостачальних підприємств - "Волиньгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Черновцігаз" та "Чернігівгаз", проти яких здійснюється планомірний тиск з боку силових структур держави.

Про це повідомлено в заяві, розповсюдженій від імені трудових колективів даних 6 облгазів.

У рамках акцій протесту відбудеться пікетування Кабміну, Минпаливенерго, Генпрокуратури, НАК "Нафтогаз" та НКРЕ.

За словами авторів заяви, причиною акцій протесту став масований тиск на підприємства з боку державних органів. Такий як:

Реклама:

-- Численні позапланові перевірки діяльності підприємств, що проходять протягом останніх двох місяців, дестабілізують роботу та заважають виконувати основні функції підприємтсв.

-- Небажання НКРЕ затвердити економічно обґрунтовані тарифи на транспортування та поставки газу для облгазів.

На думку облгазів, метою силового тиску на підприємства є дискредитація професіоналізму компаній, уміння кваліфіковано обслуговувати газорозподільну мережу та безаварійно забезпечувати споживачів областей природним газом.

Підтвердженням цьому також є лист від ДК "Газ України" до НАК "Нафтогаз". У ньому облгази офіційно сповіщають про те, що з 1 січня 2007 припиняється дія договору з оренди підприємствами газорозподільних мереж.

За прогнозами авторів заяви, розрив договорів на використання газорозподільних мереж "Натогазом України" з даними підприємствами, призведе до їх закриття, і всі працівники підприємств, а це близько 20 тис. чоловік, опиняться на вулиці.

"Ми допускаємо, що щодо наших підприємств втілюється і реалізується деяке замовлення з боку компанії, засновниками якого виступають представники російської сторони та нинішніх окремих представників української влади, що ще недавно дозволяли собі озвучувати в ЗМІ заяви щодо доцільності передачі газорозподільних систем у власність окремих російських бізнес-структур", - підкреслюється в заяві.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!