З початку року українці купили флешок на $40 млн.

Четвер, 14 грудня 2006, 12:34

За 9 місяців 2006 року українці купили карт пам'яті на 40 млн. дол. Приблизно стільки ж буде куплено до кінця року.

У 2006 році в Україні продадуть близько 1 млн. 800 тис. карт пам'яті (Flash Memory Cards - усі карти для відеокамер, мобільних телефонів, фотоапаратів, mp3-плеєрів і т.п., за винятком USB-накопичувачів), прогнозує президент холдингу AVentures Group Володимир Колодюк, якого цитує тижневик "Котнракти".

Більше половини куплених пристроїв складуть карти пам'яті для мобільних телефонів. "З огляду на зниження цін на карти пам'яті, великий попит цілком прогнозуємий", - погоджується голова правління компанії DiaWest Анатолій Балюк.

За рік пам'ять подешевшала на 30%. Середня ціна однієї карти цього року склала 40 дол. "Зараз спостерігається зворотна тенденція: ціни знову підвищилися на 15%. Причина - прийдешні свята та значне збільшення попиту", - додає Балюк.

Реклама:

Картку обсягом 2 Гб у листопаді можна було купити за 300 грн., 1 Гб - 130 грн., 128 Мб - 60 грн. У DiaWest найкраще купують картки ємністю 512 Мб за 90-100 грн. та 1 Гб за 150 грн.

У дослідженні AVentures Group зазначається, що лідерами ринку Flash Memory Cards стали Kingston, Olympus, SanDisk, Sony і Transcend. На їхню частку довелося більш ніж 80% продажів. Самі популярні стандарти карт пам'яті - Compact Flash (CF), SmartMedia (SM), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick (MS) і SecureDigital (SD).

Однак аналітики вважають, що дні CF і SM злічені - ці карти так і не змогли підстроїтися під мобільні телефони та використовуються в основному в старих дзеркальних фотоапаратах. На частку SecureDigital уже припадає 21,7% ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!