Янукович продав Ахметову сім літаків, 22 млн. грн. кожен

Четвер, 14 грудня 2006, 16:29

Прем'єр-міністри України та Казахстану Віктор Янукович та Даніал Ахметов підтвердили поставки до Казахстану семи українських літаків Ан-148.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський.

"Сьогодні при зустрічі з прем'єром Казахстану підтверджено сім літаків", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер в Астані.

Він зазначив, що ціна кожного літака складе близько 22 млн. грн. і назвав цю ціну "конкурентною для цього літака".

Реклама:

За його словами, ця ціна на третину менша за реальну вартість літака. Міністр повідомив, що Україна планує до кінця лютого закінчити сертифікацію літака. За його словами, перший літак Ан-148, що прибув до Казахстану, крім презентації в країні зробить ряд сертифікаційних польотів "за наявності бічного вітру понад 14 м/с".

Міністр підкреслив, що у 2007 році до Казахстану будуть поставлені два літаки Ан-148, і умовою їхньої оплати з казахської сторони є наявність сертифікатів. Рудьковський також підкреслив, що Україна запустила у виробництво комплектуючих для літаків Ан, які будуть поставлятися казахським замовникам.

Рудьковський також зазначив, що запустити у виробництво VIP-модифікацію літака Ан-148 можна буде після 2009 року, "після того, коли ці літаки політають".

Він висловив надію, що у 2007 році один з літаків Ан-148 уже почне виконувати рейси. За його словами, ці рейси можуть бути або до Москву, або до Варшави, або до Відня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!