Україна "задихається" від фуражної пшениці

Вівторок, 12 грудня 2006, 14:01

Українська зернова асоціація, яка поєднує зерноторгові компанії, вважає недоцільним квотування експорту фуражних зернових та сподівається на його скасування.

"Незрозуміло, чому діють квоти на експорт фуражної пшениці, ячменю та кукурудзи. Ми все-таки сподіваємося, що на ці культури квоти буде скасовано", - сказав президент УЗА Володимир Клименко.

При цьому він думає, що встановлені урядом квоти на експорт зерна з України до кінця поточного маркетингового року (МР, липень 2006-червень 2007) не відповідають зерновим балансам.

Клименко, зокрема, повідомив, що поставки українського зерна на зовнішні ринки з початку 2006/2007 МР склали близько 5 млн. тон.

Реклама:

При цьому він висловив думку, що Україні до кінця поточного МР необхідно експортувати ще 5,5-6 млн. тон зерна, щоб уникнути перенасичення внутрішнього ринку та падіння цін.

"Загальний експорт зерна з України в поточному році повинен бути близько 11 млн. тон", - вважає президент УЗА.

Він також сподівається, що, незважаючи на введення урядом нових квот, видані раніше ліцензії на експорт зерна будуть діяти до кінця поточного року. Це стосується тільки тих ліцензій, дію яких не було припинено, уточнив Клименко.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!