Азаров лякає Ющенка, щоб той не наклав вето

Понеділок, 6 листопада 2006, 11:21

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що можливе ветування президентом закону про Держбюджет на 2007 рік призведе до соціально-політичної дестабілізації.

Про це він заявив 3 листопада в ході зустрічі з Послом Великобританії Тімоті Барроу, передає прес-служба Мінфіну.

"Ми не дозволимо розхитувати стабільність і не допустимо дестабілізації ситуації. За урядом воля виборців, вимоги Конституції та сила законів. А також і зацікавленість основних політичних сил у стабільності", - лякав Азаров.

Як приклад спроб загострити політичну ситуацію він привів спекуляції тих, хто навіть не підійшов до постатейного розгляду проекту бюджету, навколо теми вето президента на закон про бюджет.

Реклама:

"У дійсності в Україні жодного разу не використовувалося вето до закону про бюджет. Занадто висока відповідальність особисто президента за соціально-політичні наслідки дестабілізації, яка неминуча, коли країна живе без державного кошторису. Тим більше в сьогоднішній ситуації, коли росте ціна на енергоносії і залишаються проблеми абсолютно незбалансованого бюджету поточного року, який практично не враховував економічних реалій, відомих уже на початок 2006 року", - зазначив він.

"Ми працюємо у постійному діалозі з президентом і шукаємо компромісні рішення будь-яких питань. Так буде і з надважливим для країни документом – проектом Держбюджету", - пообіцяв віце-прем'єр, зазначивши при цьому, що глава держави не є суб'єктом бюджетного процесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!