У Китаї побито рекорд збагачення Сороса

Вівторок, 24 жовтня 2006, 10:24

Інвестиційний банк Goldman Sachs поставив рекорд найприбутковішої короткострокової інвестиції.

Вклавши всього півроку назад 2 млрд. 500 млн. доларів в акції банку Industrial and Commercial Bank of China, Goldman Sachs одержав майже 4 млрд. доларів чистого прибутку, передає Finance.ua.

За підсумками вдалого первинного розміщення акцій китайський банк оцінено в 129 млрд. доларів. Цією угодою Goldman Sachs побив попередній рекорд успішної короткострокової інвестиції, встановлений у вересні 1992 р. Джорджем Соросом на європейському валютному ринку.

Тим часом банк ICBC оголосив про намір розмістити чергову порцію своїх акцій на біржах Шанхая й Гонконгу. Як очікується, у результаті продажу 22% акцій банк одержить близько 21 млрд. доларів.

Реклама:

Економіка Китаю розвивається бурхливими темпами має потребу в усе більше широкому й сучасному секторі банківських послуг.

Незважаючи на зауваження деяких аналітиків про те, що в китайських банків найчастіше бувають застарілі комп'ютерні системи, а їхня робота є предметом розслідування через шахрайство, іноземні інвестори розхапують акції, як гарячі пиріжки. Повідомляється, що попит з боку приватних інвесторів перевищив пропозицію в 30 разів, а з боку фінансових установ - в 13 разів.

ICBC був створений в 1984 році при участі китайського уряду. Банк має 21 тис. філій по країні, 360 тис. співробітників і близько 150 млн. клієнтів. У недавній заяві банку йдеться, що цього року розрахунковий прибуток становитиме близько 47,2 млрд. юанів (близько 6 млрд. доларів)


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!