В 2006 році "Укртелеком" продавати не будуть - Єхануров

Середа, 14 червня 2006, 10:55

Приватизація національного оператора електрозв'язку ВАТ "Укртелеком" в 2006 році не відбудеться, а питання її проведення в наступні роки вимагає додаткового розгляду.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров журналістам 12 червня в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

"Цього року це нереально, а далі - будемо дивитися", - сказав він.

У березні 2006 року уряд України скасував ряд своїх постанов і розпоряджень, що стосуються особливостей приватизації ВАТ "Укртелеком", у тому числі рішення про затвердження плану розміщення його акцій.

На початку червня 2006 року глава Фонду держмайна Валентина Семенюк заявила, що невеликі пакети акцій ВАТ "Укртелеком" можуть бути виставлені на фондові торги на початку наступного року.

Міністр транспорту й зв'язку Віктор Бондар у березні висловився за продаж стратегічному інвестору більше 50% акцій "Укртелекому", а також про реалізацію пакета, що залишився, у розмірі близько 40% на українських і міжнародному фондових ринках.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку України по наданню послуг електрозв'язку. У цей час займає близько 70% вітчизняного ринку місцевого (фіксованого) телефонного зв'язку, обслуговуючи 9 млн. 700 тис. абонентів.

Державі належить 92,86% акцій компанії. Статутний фонд компанії становить 4 млрд. 681 млн. 562 тис. грн., номінал акції - 25 коп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!