"Зернова ініціатива" : ще 11 суден вийшли з українських портів

Субота, 1 жовтня 2022, 14:21 -

В рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеси, Чорноморська та порту "Південний" вийшли 11 суден з 217,6 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України в Facebook.

"1 жовтня в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів Одеси, Чорноморська та порту "Південний" вийшли 11 суден. На їх борту 217,6 тис. тонн  агропродукції для країн Африки, Азії та Європи", йдеться в повідомленні.

Реклама:

Додається, що серед відправлених суден, балкер QUEEN LILA перевозить 29 тис. тонн ячменю до Лівії.

Загалом від початку роботи зернового коридору, враховуючи сьогоднішні судна,  експортовано 5,7 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 252 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Реклама:

Також читайте: Добрива від терористів і зерновий коридор. На Україну тиснуть, щоб дати Росії вивозити свій аміак через Одесу

Нагадаємо:

У вівторок, 27 вересня, з портів Великої Одеси 9 балкерів вивезли 345 тис тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

У рамках реалізації "зернової ініціативи" у понеділок, 26 вересня, з портів "Одеса" та "Південний" вийшло 4 судна з 88,17 тис тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

Реклама: