Світовий банк надасть Україні 530 мільйонів доларів фінансової допомоги

Субота, 1 жовтня 2022, 10:00 -
 
getty images

Світовий банк заявив про виділення додаткових 530 млн доларів на допомогу уряду України для задоволення нагальних потреб, спричинених вторгненням Росії в Україну.

Про це йдеться в пресрелізі Світового банку.

Фінансування здійснюється через кредитні гарантії Британії (500 млн дол) та Данії (30 млн дол) в рамках проєкту державних витрат на підтримку адміністративної спроможності в Україні.

"На сьогодні Світовий банк мобілізував майже 13 млрд дол США для екстреного фінансування України, включно з зобов’язаннями та обіцянками донорів, з яких 11 млрд дол США було виплачено повністю", — йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що виділені кошти мають піти на підтримку спроможності уряду, включаючи надання основних державних послуг, таких як охорона здоров’я, освіта та соціальний захист.

Нагадаємо:

Світовий банк різко знизив прогноз зростання ВВП у Східній Азії та Тихоокеанському регіоні у 2022 році через уповільнення економічного росту Китаю.

Реклама:

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.



Реклама: