"Монета за донат для ЗСУ": учасники акції зібрали 8,6 мільйона

Понеділок, 5 вересня 2022, 14:56 -

За результатами благодійного збору коштів "Монета за донат для ЗСУ", організованого Нацбанком та Приватбанком, було зібрано 8,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Національного банку.

З 24 серпня до 2 вересня українці могли зробити донат на підтримку Збройних Сил, і кожен учасник збору  отримував шанс виграти одну з 10 пам’ятних монет "Ой у лузі червона калина". П’ять із них – зі срібла, ще п’ять – із нейзильберу. Усі вони підписані головою НБУ Кирилом Шевченком та головнокомандувачем Збройних Сил Валерієм Залужним.

Щоб отримати шанс на виграш монети зі срібла, необхідно було переказати 1000 гривень на спецрахунок НБУ за "срібним" QR-кодом або відповідним посиланням; монети з нейзильберу – переказати 100 гривень на спецрахунок за "нейзильберовим" QR-кодом або посиланням.

Реклама:

За десять днів благодійного збору вдалося зібрати 8,6 млн грн. Зокрема, через "срібний" QR-код зібрано 6,5 млн грн, а "нейзильберовий" – понад 2 млн грн. Усі зібрані в межах акції кошти відразу переказувалися на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб ЗСУ. 

Участь у благодійному зборі взяло понад 10 тисяч українців, із них донати на срібну монету зробили майже січ тисяч громадян, на монету з нейзильберу – понад три тисячі громадян.

5 вересня були визначені переможці: пам’ятні монети за найбільший донат однією сумою отримали двоє українців за донат у 100 тисяч грн. Також по одній пам’ятній монеті отримають  учасники, визначені за допомогою сервісу рандомайзингу: чотири людини отримають срібну, ще чотири – із нейзельберу.

Реклама:

Реклама: