Нацкомісія видала першу ліцензію в рамках реформи ринку електроенергії

Понеділок, 5 листопада 2018, 15:31
 

Першим оператором системи розподілу електроенергії, який отримав відповідну ліцензію в рамках реформи ринку електроенергії стало АТ "Миколаївобленерго".

Про це повідомила глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ) Оксана Кривенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перший оператор системи розподілу нового ринку електричної енергії (" Миколаївобленерго ") - отримав свою ліцензію шляхом подачі скороченого пакету документів. Таку опцію запустили для ефективної імплементації законодавства. Чекаємо наступні заявки", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook, додавши також, що в цілому НКРЕКУ повинен мати ліцензію 40 розподільних компаній.

У той же час відповідно до закону "Про ринок електроенергії" комісія анулювала ліцензію АТ "Миколаївобленерго" з передачі електроенергії локальними електричними мережами, а також ліцензію на поставку е / е.

Реклама:

У свою чергу в "Миколаївобленерго" уточнили, що на базі обленерго буде створено ТОВ "Миколаївська єлектроснабжающая компанія", яка буде здійснювати функції постачальника.

"Між постачальником, створеним на базі обленерго, і новими компаніями-постачальниками, які гарантовано почнуть з'являтися, різниці не буде. Всі вони будуть пропонувати товар - електроенергію. А споживачі будуть робити вибір, у кого купувати", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Верховна рада прийняла закон "Про ринок електроенергії", серед іншого передбачає відділення до 11 грудня 2018 роки діяльності з розподілу електроенергії від діяльності з її постачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!