В "Укренерго" запевняють, що відключень споживачів не буде: мають план

Понеділок, 15 лютого 2021, 18:05
 

В "Укренерго" не планують жодних обмежень чи відключень споживачів та мають план збалансування енергосистеми.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на форумі "Україна 30. Платіжка", передає "Укрінформ".

"Температура зараз знижується, і цей осінньо-зимовий період дійсно є непростим. Але у нас є план, як збалансувати енергосистему.

Частиною цього плану було включення в мережу другого енергоблоку ХАЕС, яке відбулося сьогодні о 9:31 ранку, що допоможе нам пройти цей період. Також залишаються в роботі додаткові блоки Центренерго, які працюють на природному газі", - розповів Кудрицький.

Реклама:

Він підкреслив, що ​​Укренерго не планує ніяких обмежень чи відключень споживачів - ані цього тижня, ані в майбутньому.

"Сьогодні низькі запаси вугілля та аварійність на енергоблоках ТЕС є фактором ризику для нашої енергосистеми. Але ми розуміємо, як з цим ризиком працювати, і у нас є плани, і на майбутнє також", - сказав він. 

Також Кудрицький, виступаючи на форумі, висловив переконання, що в наступному опалювальному сезоні Україна не матиме проблем із забезпеченням паливом теплових електростанцій, а також з аномальною аварійністю на ТЕС, яка спостерігається цієї зими.

Читайте також: В країні енергетична криза, вугілля не вистачає, регулятор попереджає про аварію. Що відбувається?

Нагадаємо:

15 лютого енергоблок №2 Хмельницької АЕС, що перебував на ремонті, підключили до мережі - на місяць раніше запланованого терміну.

У п'ятницю, 12 лютого, Україна імпортувала 1060 МВт-год електроенергії із Росії.

Україна 1 лютого відновила імпорт електроенергії з Росії.

Україна змушена імпортувати електроенергію з РФ через приєднання до спільних енергосистем, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Енергоблоки на Запорізькій та Курахівській ТЕС увійшли в аварійний ремонт, наразі в Україні 11 з 12 енергоблоків у ремонті належать "ДТЕК Енерджі".

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та компослуг плануєзавершити перевірки на теплоелектростанціях до 12 лютого та допускає зниження запасів в усіх компаніях.

Станом на 8 лютого запаси вугілля на теплоелектростанціях на 43% менше за мінімально необхідний рівень та становлять 384,4 тисячі тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: