Трамп шукає мільярди на фінансування космічних сил

Вівторок, 2 жовтня 2018, 13:30
 

Президент CША Дональд Трамп доручив збройним силам налагодити організаційну структуру майбутніх Військових космічних сил.

Про це повідомляє агентство Karyzhsky Communication з посиланням на Washington Examiner.

Якщо раніше всі космічні були під керівництвом Повітряних сил, то зараз Президент США планує створити повноцінний штаб.

Але створення таких Військових космічних сил буде залежати від Конгресу, тож політичні дебати щодо створення і фінансування Військових космічних сил очікуються у 2019 році. Загальна вартість утримання Космічних сил досі невідома. Наприклад, Повітряні сили оцінюються в 13 млрд доларів.

Реклама:

Міністр оборони США Меттіс Пенс планує створити новий космічний відділ всього лише за один рік, що є безпрецедентним випадком в історії США. Це означає, що адміністрація Трампа планує шукати додаткові мільярди для фінансування Космічних сил.

"Точні витрати, які більшою мірою будуть пов’язані зі створенням окремої структури, ми дізнаємося до кінця року", - коментує заступник міністра оборони Патрік Шанаан.

Деякі прихильники в Палаті представників та в Сенаті вже почали боротьбу за асигнування Космічних сил.

Нова космічна служба Трампа передбачає об’єднати космічні операції Пентагону, якими в більшості випадках керують Повітряні сили, в незалежну службу для кращого захисту військових та комерційних супутників. Супутники, що забезпечують GPS-зв’язок та виявлення ракет, наразі знаходяться під загрозою з боку Росії та Китаю.

"Міністерство оборони посилюватиме американську безпеку в космосі. Ми продовжимо працювати з двома партіями в Конгресі для забезпечення необхідного фінансування, щоб створити новий відділ у наших збройних силах", - розповідає Пенс.

Нагадуємо, що розпорядження про створення Космічних сил Трамп віддав 18 червня. На нараді у Білому домі з членами Національної космічної комісії він заявив, що для Америки недостатньо просто бути присутньою в космосі, їй необхідно там домінувати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: