Carlsberg не закриває завод в Україні, але чекає на допомогу

Понеділок, 16 липня 2018, 14:48

Компанія харчової промисловості України, виробник пива, безалкогольних та алкогольних напоїв Carlsberg Ukraine не закриває завод з виробництва пива в Україні через дефіцит хлору, що використовується для очищення питної води.

Про це Громадському повідомили у прес-службі виробника.

Згідно з повідомленням, після зупинки виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом "ДніпроАзот", Carlsberg Ukraine знайшла замінника.

"Наразі, у зв'язку із зупинкою виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом "ДніпроАзот", Carlsberg Ukraine, як і інші компанії-виробники напоїв і харчових продуктів в Україні, зіштовхнулася із проблемою дефіциту соляної кислоти, яка використовується в процесі водопідготовки", - наголосили у прес-службі.

Реклама:

"У воду соляна кислота не додається, а використовується для підготовки фільтрів для пом'якшення жорсткої води. Даний метод використовується виробниками води і муніципальними системами водопостачання (водоканалами) у всьому світі і є класичним підходом до водопідготовки і пом'якшення води", — ідеться у повідомленні.

"Внаслідок прийнятих керівництвом Carlsberg Ukraine заходів щодо забезпечення поставок соляної кислоти і її замінників, на сьогодні ймовірність виникнення збоїв в роботі заводів вже оцінюється як невисока", — додають у Carlsberg.

Компанія закликала український уряд втрутитись та вирішити проблему із хлором, аби запобігти зупинці роботи багатьох підприємств.

"Ми сподіваємось, що зацікавлені сторони і уряд вирішать проблему в найкоротший термін, щоб запобігти зупинці роботи багатьох підприємств в високий сезон, що може призвести до значних збитків для компаній та недоотримання бюджетних коштів від податків", — ідеться у повідомленні.

Раніше "Європейська бізнес асоціація" повідомила, що виробники напоїв можуть закрити діяльність через дефіцит хлору. "Громадське радіо" уточнило, що ідеться про Carlsberg, Coca-Cola і PepsiCo.

Рекомендуємо почитати: Хлорний колапс. Водоканали країни на межі катастрофи

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!