"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укроборонпром" представив новий літак "Дельфін"

Вівторок, 5 вересня 2017, 10:14

ДП "Одеський авіаційний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром",  розробив новий легкий 4-х місткий одномоторний літак, який отримав назву Y1 "Дельфін".

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Легкість управління та гнучкість застосування цього літака дозволяє використовувати його, як першу сходинку в навчанні льотчиків, як патрульний літак для моніторингу прикордонних зон або лісних пожеж, а також, як акробатичний або легкий пасажирських літак", - йдеться у повідомленні.

"Y1 "Дельфін", у справі підготовки льотчиків, якнайкраще підходить для перших польотів, під час яких курсанти опановують ази льотної справи. Для більшої безпеки на літаку встановлена спеціальна система рятування, коли, у випадку нештатної ситуації весь літак із пілотами та пасажирами спускається на парашуті", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Y1 "Дельфін" оснащений двигуном від французької компанії Societe de Motorisations Aeronautiques, яка входить до масштабного авіа-конгломерату Safran SA, що виробляє двигуни та авіоніку для літаків Boeing та Airbus.

Як наголошується, цей двигун здатний розганяти Y1 "Дельфін" до 385 км/год та забезпечує безпосадковий політ на відстань до 1320 км.

Літак може оснащуватись бортовим обладнанням, як на базі традиційних аналогових приладів, так і сучасними цифровим, яке отримало назву "скляна кабіна" та використовується у більшості сучасних літаків, в тому числі у Ан-148/158/178 та Ан-132D.

"Y1 "Дельфін" вже пройшов всі необхідні випробування та сертифікований для польотів. Наразі, фахівці заводу продовжують роботу над створенням спеціалізованих версій літака", - йдеться у повідомленні.

ДП "Одеський авіаційний завод" спеціалізується на відновленні та модернізації винищувальної та учбово-тренувальної авіації, комплексному ремонті авіаційних двигунів та виготовленню агрегатів для літаків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!