Ціни на нафту перейшли до зростання на даних з США

Середа, 8 лютого 2017, 18:48

Ціни на нафту еталонних марок перейшли до зростання після публікації даних про комерційні запаси палива в США на минулому тижні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:55 збільшилася на 0,36 долара (0,65%) - до 55,41 долара за барель.

Котирування ф'ючерсних контрактів на нафту WTI на березень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу піднялися на 0,17 долара (0,33%) - до 52,34 долара за барель.

Реклама:

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 13,83 млн барелів і досягли 508,592 млн барелів, повідомляється в звіті міністерства енергетики країни.

Таким чином, показник підвищується вже п'ятий тиждень поспіль, відзначає MarketWatch. При цьому експерти, що брали участь в опитуванні S & P Global Platts, очікували набагато меншого підвищення резервів на минулому тижні на 2,5 млн барелів.

Американський інститут нафти у вівторок повідомляв, що резерви нафти в країні минулого тижня зросли на 14,2 млн барелів. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Тим часом товарні запаси бензину скоротилися на 869 тисяч барелів. Це стало несподіванкою для аналітиків і зробило позитивний вплив на настрої учасників ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!