Суд дав добро на обшук мерії Кривого Рога по справі "Океану", пов'язаного з Новинським

Четвер, 17 листопада 2016, 16:43

Печерський районний суд Києва 31 жовтня дозволив слідчому Генпрокуратури провести обшуки в виконкомі Криворізької міськради в справі про оборудки посадовців ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" на користь структур нардепа Вадима Новинського.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як пише видання, суд задовольнив клопотання слідчого в рамках розслідування кримінального провадження від 20 березня 2014 року.

Слідство встановило, що в 2012-2016 роках посадовці "Океану" створили штучну кредиторську заборгованість заводу, довели його до банкрутства і заволоділи майном підприємства. Посадовці заводу діяли у змові з групою невстановлених людей, які були службовими особами інших фірм. Одна з них – ТОВ "Віком". Реєстраційні справи цієї фірми знаходяться в Криворізькій мерії і доступ до них отримав слідчий.

Реклама:

З інших ухвал суду відомо, що слідство вважає незаконним передачу інвестиційних сертифікатів Пайового венчурного недиверсифікованого закритого інвестиційного фонду "Мегаполіс-Інвест" на користь ТОВ "Консалтинг-Гамма".

За даними ЗМІ, остання фірма контролюється нардепом Вадимом Новинським, купівля сертифікатів зробила його основним кредитором миколаївського заводу. В кінці минулого року "Океан" було визнано банкротом.

ТОВ "Віком" припинило свою діяльність, раніше воно було записане на американську "Селмер венчес ллс" та на кіпрську компанію "Парасенд венчерз Лтд".

Нагадаємо, 17 листопада у мерії Кривого Рогу пройшов обшук СБУ та податкової.

Як повідомлялося, раніше "Смарт-Холдинг" заявив, що невідомі особи в камуфляжній формі намагаються проникнути в офіс компанії на вулиці Ігорівській у Києві. На камуфляжі деяких людей, які штурмували, був напис "СБУ", але самі вони себе ніяк не ідентифікували.

12 вересня радник президента Юрій Бірюков повідомив, що Печерський районний суд Києва відібрав суднобудівний завод "Океан" у нардепа Вадима Новинського.

В свою чергу, в "Смарт-Холдингу" наголосили, що не мають відношення до цього заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!