Нафта дешевшає на тлі фіксації інвесторами прибутку

Четвер, 18 серпня 2016, 09:16

Світові ціни на нафту в четвер помірно знижуються, так як побоювання, що видобуток "чорного золота" в Саудівській Аравії зросте до нового рекордного рівня, викликали бажання у частини інвесторів зафіксувати прибуток.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:48 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,32% - до 49,69 долара за барель, ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,36%, до 46,77 долара за барель.

За даними агентства Рейтер, Саудівська Аравія в серпні може оновити рекорд видобутку нафти, зафіксований в липні на рівні 10,67 мільйона барелів на добу.

Реклама:

На тлі нафтових цін, які зросли в цьому місяці приблизно на 20%, подібні перспективи викликали бажання у деяких трейдерів зафіксувати прибуток.

У той же час учасники ринку продовжують оцінювати дані щодо запасів нафти і палива в США від міністерства енергетики країни.

Згідно з доповіддю відомства, комерційні запаси нафти в США за тиждень несподівано знизилися на 2,5 мільйона барелів, або на 0,5% - до 521,1 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, вважали, що запаси за тиждень виросли на 0,522 мільйона барелів, до 524,122 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!