"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Держгідрографія" купила вугілля з зони АТО переплативши вдвічі

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:50

ДУ "Держгідрографія" 10 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Арагон ТК" про постачання вугілля на 1,52 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

До жовтня для Миколаївського та Одеського районів "Держгідрографії" поставлять 379 тонн вугілля АМ (13-25) по 4 020 грн за тонну.

Управління освіти Первомайської міськради Миколаївської області 25 липня купило таке вугілля по 2 299 грн/т без ПДВ. З урахуванням 20% податку воно коштувало б 2 759 грн/т, що на 31% дешевше за ціну гідрографів.

Реклама:

Того ж дня КУ "Баштанський районний сервісний центр по обслуговуванню закладів освіти" Баштанської районної ради Миколаївської області придбало вугілля АМ (13-25) вдвічі дешевше – по 1 950 грн./т. із ПДВ.

Нині конкурентами були ТОВ "Миколаїв-Вугілля" і ТОВ "Облтопвугілля".

Київська фірма "Арагон ТК" зі статутним капіталом 100 грн. належить киянину Назару Ігоровичу Чуланову, котрий раніше був прописаний в Антрациті Луганської обл.

Він також є засновником ТОВ "Торговий дім "Топливо України", що знаходиться за тією ж адресою – вул. Лятошинського, буд. 4а, нежиле приміщення 289.

Директором фірми-підрядника є Ігор Олексійович Чуланов з Антрациту.

За даними "Економічної правди", обидві фірми Назара Чуланова відвантажують вугілля із зони АТО і приймають його на підконтрольній Україні території.

У 2014-2015 роках "Арагон ТК" виграв єдині три тендери "Держгідрографії" на поставку вугілля і паливних брикетів на суму 3,86 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: