ДФС просить суд заарештувати 538,6 мільйона на рахунках "Надра Геоцентр"

Понеділок, 4 липня 2016, 12:13

Головне управління Державної фіскальної служби в Полтавській області просить Київський окружний адміністративний суд заарештувати 538,553 млн гривень на рахунках товариства з обмеженою відповідальністю "Надра Геоцентр".

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 червня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають Українські Новини.

Як відомо, товариство є оператором спільної діяльності (СД) за договором з державною компанією "Укргазвидобування" і, на думку Національного антикорупційного бюро, контролюється депутатом Верховної Ради ( "Воля Народу") Олександром Онищенком.

Згідно з доказами ДФС, сума 538,553 млн гривень відповідає розміру заборгованості ТОВ "Надра Геоцентр" зі сплати рентної плати за користування надрами.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше фіскальна служба просила суд заарештувати частину рахунків оператора спільної діяльності з "Укргазвидобуванням" "Фірми "Хас", яка також пов'язана з депутатом Онищенко.

На початку квітня Господарський суд Київської області відмовив "Укргазвидобуванню" в розриві договору СД з ТОВ "Надра Геоцентр".

Національне антикорупційне бюро заявило, що в результаті діяльності близьких до депутата Онищенко компаній при реалізації договорів про СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було нанесено збитків в розмірі близько 3 млрд гривень.

Генеральна прокуратура просить Раду розглянути можливість зняття недоторканності і арешту депутата Онищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!