"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США можуть виділити Україні ще понад 660 мільйонів фінансової допомоги

Субота, 25 червня 2016, 14:41

У Палаті представників американського Конгресу з'явився законопроект про виділення асигнувань для Державного департаменту, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2017 фінансовий рік, а також на інші цілі, який передбачає допомогу для України в розмірі додаткових 663,465 млн дол протягом року.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"З коштів, передбачених цим законом, не менше 337,857 млн дол мали бути доступними для отримання допомоги Україні", - йдеться в розділі 7069 законопроекту.

Реклама:

На додаток до цієї суми в якості підтримки також виділяється 325,608 млн дол, у тому числі за рахунок кредитних гарантій.

Фінансування буде виділятися за умови "попередніх консультацій з відповідними комітетами Конгресу, а також дотримання звичайних процедур інформування комітетів з асигнувань".

У тексті документа говориться, що ніякі бюджетні кошти США не можуть бути надані урядові будь-якої пострадянської країни, яка підтримала російську анексію Криму, а також на фінансування заходів або програм, які визнають суверенітет РФ над українським півостровом.

Прописані також заходи для адміністрації США, спрямовані на те, щоб орієнтувати міжнародні фінансові інститути голосувати проти будь-якої форми підтримки країн, в тому числі, позик, кредитів, гарантій, якими порушується суверенітет і територіальна цілісність України. Ці умови залишаються в силі, поки Україна не відновить свій суверенітет над Кримом.

Раніше верхня палата Конгресу США прийняла законопроект, який визначає бюджет Пентагону на 2017 фіскальний рік, де передбачено фінансову підтримку на оборонні потреби України в розмірі до 500 млн дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!