Санкції проти Росії подовжать мінімум на півроку - Брок

Неділя, 19 червня 2016, 17:26

Голова комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок виключив можливості швидкого послаблення санкцій проти Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Neue Osnabrücker Zeitung у суботу, передає "Німецька хвиля".

Німецький євродепутат зазначив, що подовження санкцій ще на шість місяців є "поза питанням". "Поступове пом'якшення санкцій можливе лише тоді, "коли буде прогрес у мирному процесі", - сказав Брок.

Таким чином він відповів на ініціативу низки представників німецького бізнесу та керівника міністерства закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра про необхідність поетапного зняття економічних санкцій з Москви у відповідь на прогрес у мінському процесі, не чекаючи повного виконання мінських угод.

Реклама:

31 липня завершується дія санкцій ЄС проти Росії. Наступного тижня Євросоюз має ухвалити рішення про подовження цих санкцій.

Вони передбачають обмеження співпраці з російськими банками, імпорту і експорту, торгівлі, зокрема, нафтою, газом та озброєннями.

У п'ятницю, 17 червня, Євросоюз подовжив заборону на економічні зв'язки з анексованим Росією українським півостровом Крим до 23 червня 2017 року.

Санкції передбачають заборону на імпорт продуктів із Криму, інвестиції, співпрацю в туристичній сфері та експорт деяких товарів та послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!