Трасу Одеса-Рені обіцяють відремонтувати до кінця року

Четвер, 28 квітня 2016, 13:13

Трасу М15 Одеса-Рені планується повністю відремонтувати до кінця цього року.

Про це заявив директор департаменту транспорту Одеської обладміністрації Георгій Зубко на міжнародній конференції "Розвиток транспорту. Виклики. Інновації. Можливості", передає ЛІГА.net.

Зубко наголосив, що завершення ремонту - це пріоритет для місцевої влади. Він також повідомив, що другий проект з будівництва нової дороги Одеса-Рені планується завершити протягом 3-4 років.

"Його вартість оцінюється в 4 млрд доларів. Левова частка фінансування піде на зведення мосту через Дунай, який дозволить безпосередньо подорожувати в ЄС без заїзду на територію Молдови", - зазначив Зубко.

Реклама:

За його словами, вже готове близько 40% проектної документації - іншу частину документації підготує інвестор. Зубко його не назвав.

Очікується, що пропускна здатність нової дороги складе 25 тисяч автомобілів в день. Зубко впевнений, що цього потоку буде досить, щоб залучити інвестора для подальшої передачі автодороги в концесію.

На сьогодні пропускна спроможність автодороги становить 7 тисяч автомобілів в день.

Минулої суботи президент Петро Порошенко провів нараду з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і Михайлом Саакашвілі, під час якого обговорювалося, як прискорити будівництво автодороги Одеса-Рені.

Були визначені джерела фінансування з державного бюджету, митних надходжень і з боку країн ЄС. Під час наради досягнуто домовленості, що будівельні роботи розпочнуться в кінці травня.

Дорога Одеса-Рені була побудована в 1940-1950 роках і давно вичерпала свій ресурс. На 228 кілометрах дороги потрібно провести поточний середній ремонт, на 61 кілометрі - провести капітальний ремонт. Також потрібно побудувати майже 6 кілометрів об'їзної дороги навколо Рені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: