Росія відкладе розміщення євробондів через санкції

Вівторок, 19 квітня 2016, 09:03

Росія відкладе повернення на міжнародний ринок запозичень, заплановане на цей рік.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Як уточнює агентство, рішення не розміщувати євробонди приймається на тлі триваючих санкцій США і Євросоюзу, а також даних про тиск на великі банки (їх просять відмовитися від розміщення бондів).

За словами джерел Bloomberg, заплановане залучення 3 млрд доларів, яке покрило б десяту частину дефіциту бюджету в цьому році. Саму по собі невдалу спробу вони назвали "символічним програшем" Мінфіну.

Реклама:

Відомство сподівалося, що ознаки готовності деяких європейських країн послабити санкції і зростаючий інтерес інвесторів до російського боргу можуть дати можливість розмістити більшу кількість облігацій, сказав один зі співрозмовників Bloomberg.

Співрозмовники видання заявили, що в останні місяці російська влада розглядала безліч способів, які дозволили б обійти обмеження США та ЄС, включаючи розміщення в швейцарських франках і ієнах.

Проте, зазначили чиновники, Москва не змогла знайти достатню кількість банків і інвесторів, які висловили б бажання брати участь в розміщенні в умовах побоювань через санкції.

Минулого тижня глава Мінфіну Антон Силуанов визнав, що у Росії виникли труднощі з розміщенням.

Bloomberg в кінці березня писав, що Росія може перенести продаж євробондів на більш пізній термін у зв'язку з тим, що не може знайти організатора розміщення. Одне з джерел повідомило, що пропозиції були відправлені приблизно 20 банкам. За словами іншого співрозмовника, інтерес до нього виник лише у двох західних банків.

На початку квітня Reuters з посиланням на джерела на банківському ринку писав, що західні банки можуть відмовитися від розміщення російських євробондів через клірингові центри - посередники в угоді. Агентство уточнює, що Euroclear і Clearstream не хочуть вступати в конфлікт з американськими і європейськими регуляторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!