Екс-глава МВФ фігурує в "панамських документах" - ЗМІ

Понеділок, 18 квітня 2016, 13:30

Колишній директор-розпорядник МВФ, екс-заступник голови уряду Іспанії Родріго Рато фігурує в так званих "панамських документах".

Про це повідомляє іспанська газета El Confidencial, пише Прайм.

Юридична компанія з Гібралтару Finsbury Trust & Corporate Services Limited, яка надавала послуги з ліквідації компаній Red Rose і Westcastle Corporation, пов'язаними з Рато, в 2013 році зверталася за послугами в Mossack Fonseca.

Всього було виведено, за даними газети, 3,6 мільйона євро.

Реклама:

Red Rose почала працювати у листопаді 2005 року, тобто коли Рато був директором МВФ. Вона працювала до 2013 року. Westcastle Corporation була створена в грудні 1993 року, коли Рато був представником Народної партії в парламенті.

Сам Рато заявив, що у нього зараз немає ніяких компаній в офшорах, і що він "заплатив всі податки".

Колишнього директора-розпорядника МВФ, екс-міністра економіки Іспанії і екс-керівника найстарішого банку Іспанії Caja Madrid (у 2011 році став частиною банківської конгломерату Bankia) Рато звинувачують в Іспанії у фінансових махінаціях.

Німецька Sueddeutsche Zeitung на початку квітня опублікувала нібито документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, які, як стверджує газета, свідчать про причетність низки світових лідерів і їх наближених до офшорних схем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!