Нафта продовжує дешевшати через рекордні запаси в США

Четвер, 31 березня 2016, 13:57

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися на тлі збереження рекордного рівня запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:53 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,2% - до 39,97 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,91% - до 37,97 долара за барель.

Запаси нафти в США минулого тижня, за даними Міненерго США, зросли на 2,3 мільйона барелів - до 534,8 мільйона барелів. Таким чином, запаси в США сьомий тиждень поспіль б'ють історичні рекорди.

Реклама:

"Ціни на нафту знову підуть вниз... 35 доларів за барель буде рівнем підтримки. Низькі ціни нестійкі в довгостроковій перспективі", - вважає ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан, якого цитує агентство Рейтер.

При цьому експерт вважає, що до зустрічі виробників нафти в Досі 17 квітня ціни, ймовірно, будуть триматися в діапазоні в 45-50 доларів за барель.

На думку Нунана, кожного разу, коли ціни будуть наближатися до цього рівня, фонди, які відкривали довгі позиції, будуть, швидше за все, забирати прибуток. Якщо світова економіка не отримає поштовх до зростання, інвестори будуть продавати нафту в цьому ціновому діапазоні.

При цьому зростаючий попит на нафту в Китаї може допомогти поглинути надлишок на ринку, пише Рейтер.

Віце-президент великого китайського нафтового трейдера Unipec Чжун Фуля прогнозує, що Китай в 2016 році може випередити США за обсягом імпорту нафти і стати світовим лідером за цим показником.

За даними Головного митного управління Китаю, країна в 2015 році імпортувала рекордний обсяг нафти на тлі низьких цін на "чорне золото": її поставки з-за кордону збільшилися на 8,8%, до 334 мільйонів тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!