Ціни на продукти зростуть на 5-25% - експерт

Вівторок, 29 березня 2016, 14:05

Світова тенденція до зростання цін на продовольчі товари зберігається, вартість палива на українському ринку зростає, а в зв'язку з підвищенням акцизу на алкогольну продукцію і близькість свят, очікується стрибок цін на продукти харчування в межах 5-25%.

Про це в коментарі ЕП заявив комерційний директор Retail Group Олексій Сєріков.

Сєріков прогнозує, що в найближчі кілька місяців очікується подальше зростання цін на м'ясо, хлібобулочні вироби, яйця, міцний алкоголь та пиво, крупи і рибу - заморожену і охолоджену.

"Підвищення цін на м'ясо очікується на рівні 10%. Яйця, через наближення Паски і відновленого їх експорту, подорожчають на 15-25%. Хлібобулочні вироби виростуть в ціні на 10-15%", - сказав експерт.

Реклама:

"Гречана крупа подорожчає на 20-25% і це подорожчання зберігатиметься до нового врожаю. Риба заморожена, за нашими прогнозами, стане дорожчою на 5-10%, а на рибу охолоджену очікує підвищення цін до 20%", - додав він.

"Ми передбачаємо, що з 1 квітня зростуть ціни на алкогольну продукцію від постачальників, а з 1 травня ціни виростуть в роздрібному продажу через роздрібний індикатив. Попередньо можна сказати, що пляшка горілки ємністю 0,5 літра буде коштувати 69,90 гривень", - заявив Сєріков.

За його словами, крім горілки, протягом квітня-травня подорожчає коньяк на 8-10%, а пиво вже подорожчало на 25% і буде дорожчати ще на 10-15% протягом квітня і травня.

"Деяке подешевіння очікує лише овочі та фрукти в зв'язку з сезонністю", - підсумував експерт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: