Обсяг імпорту газу з ЄС у листопаді зріс на 24%

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:48

Обсяг імпорту природного газу незалежними постачальниками в листопаді становив 222,42 млн кубометрів із запланованих 311 млн, що більше обсягу імпорту попереднього місяця поточного року на 24%.

Про це заявив президент асоціації "Газові трейдери України" Андрій Мізовець, передає прес-служба асоціації.

Так, згідно з даними асоціації, в листопаді 2015 року збільшився не тільки обсяг імпортованого ресурсу, але й кількість трейдерів, що здійснюють постачання природного газу за реверсним маршрутом з ЄС для українських споживачів.

"Якщо в жовтні поставки газу з ЄС здійснювали 7 компаній, то вже в листопаді кількість таких постачальників збільшилася до 10. Найбільш великими імпортерами є компанія "Енергетичні ресурси України", "Одеський прірортовий завод", Арселлор Міттал Стіл", - йдеться у прес релізі.

Реклама:

Як наголошується, зацікавленість у поставках газу на внутрішній ринок України проявляють не тільки українські трейдингові компанії, але і у великій мірі європейські постачальники газу.

Нагадаємо, 1 жовтня 2015 року в Україні набув чинності Закон України "Про ринок природного газу", одним із принципів якої є свобода вибору постачальника природного газу і свобода договору.

Повноцінно імплементувати закон можна буде в результаті прийняття повної бази підзаконних нормативних актів та внесення змін до чинного законодавства України.

Так, наприклад, до Верховної Ради внесено законопроект про регулятор для розгляду профільними комітетами ВРУ і вже найближчим часом може бути включений до порядку денного пленарного тижня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!