Американська Cisco заморозила розробку IP-телефонів у Росії

Вівторок, 1 грудня 2015, 11:29

Спільний проект американської Cisco і Експериментального заводу наукового приладобудування Російської академії наук з розробки та виробництва IP-телефонів фактично зупинений.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерела.

Як повідомляється, Cisco Systems заморозила спільний проект з Експериментальним заводом наукового приладобудування Російської академії наук (ФДУП ЕЗАН).

Партнери уклали угоду в серпні 2014 року, плануючи розробляти і випускати в Росії IP-телефони, комплекси інженерно-технічних засобів охорони і рішення для забезпечення безпеки працівників гірничодобувної галузі.

Реклама:

Всі пристрої повинні були проводитися під локальним брендом, а інтелектуальні права на них планували передати від Cisco до ФГУП ЕЗАН.

Виробництво частини продукції в Росії Cisco розгорнула ще в 2011 році.

Зараз на заводі американської компанії Jabil в Твері Cisco збирає точки бездротового доступу, цифрові ТБ-приставки і маршрутизатори.

Однак ця продукція випускається під брендом Cisco, і права на неї належать головній компанії Cisco Systems International BV.

Передача інтелектуальних прав на обладнання від Cisco до ФГУП ЕЗАН повинна була стати одним з небагатьох прецедентів в історії компанії по всьому світу, розповідав директор з розвитку бізнесу Cisco в Росії та СНД Лев Левін.

"В останні два роки доходи Cisco в Росії скорочуються. Квартал, що закінчився 24 жовтня, компанія завершила з 40-процентним зниженням виручки в країні", - пише видання..

У самій Cisco пов'язували затяжний спад з макроекономічними і геополітичними чинниками (зокрема, з санкціями США відносно РФ).

Великі замовники нерідко воліють обладнанню Cisco аналоги від Huawei та інших китайських компаній, чим і викликане падіння виручки компанії в Росії, уточнює співрозмовник на IT-ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: