Капіталізація агрокомпаній України перевищила 3 мільярди доларів

Середа, 21 жовтня 2015, 20:47

На початку цього тижня капіталізація вітчизняних публічних аграрних компаній перевищила 3 млрд доларів.

Про це йдеться у прес-релізі "Українського клубу аграрного бізнесу".

"До світової фінансової кризи цей показник сягав 10 млрд доларів, пізніше, до 2014 року, після хвилі банкрутств і поглинань, - стабілізувався в межах 6-7 млрд доларів. Протягом минулого року вартість цих компаній знизилася більше ніж вдвічі та стабілізувалася на рівні 2,6-3 млрд доларів", - йдеться у повідомленні.

Компанії, які показали збільшення капіталізації відносно минулого року: "Кернел" - вартість сягнула 1,2 млрд доларів (+119% до відповідної дати минулого року), "Овостар" - 143,1 млн доларів (+18%) та "Агроліга" - 6,5 млн доларів (+6,5%).

Реклама:

"Найгірша ситуація у "Авангарда" - 66,4 млн доларів (-84%), "ТрігонАгрі" - 9,1 млн доларів (-59%) та "Агротона" - 8,8 млн доларів (-53%)", - повідомляє УКАБ.

Як наголошується, підвищення рівня капіталізації є позитивним сигналом для вітчизняного агробізнесу, проте причинами стали ефективні дії менеджменту агрокомпаній, які дозволили зібрати порівняно високий врожай та покращити фінансовий стан підприємств, зокрема реструктуризувати заборгованість.

"Тим не менше це не змінює загального середовища функціонування агробізнесу. Попри наявність певних позитивних моментів - дерегуляції в секторі, офіційних повідомлень про відкриття ринку землі в Україні, розвитку нових інструментів фінансових запозичень тощо - загальна економічна ситуація в країні поки що залишається ризиковою для іноземних інвесторів", - заявили в УКАБ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: